READATHON OKTOBER 2020 - EN LØBENDE OPDATERING

 • Kl. 13.35: Så er det blevet dagen for det halvårlige event Dewey’s 24 Hour Readathon. Fra kl. 14 lørdag til kl. 14 søndag læser folk sammen over hele verden. Jeg var med første gang i april 2017, så weekendens readathon er altså mit ottende, og det er altid hyggeligt og meget inspirerende. Jeg har fundet en alsidig læsestak frem, særligt kortere bøger og novellesamlinger, så det ikke bliver for tungt at læse så mange timer. Jeg har valgt følgende bøger:

  • Traditionen tro planlægger jeg i nostalgisk Halloween-stil at starte med at læse en Gåsehud-bog af R. L. Stine, denne gang Varulven fra Febersumpen.
  • Grief Is The Thing With Feathers af Max Porter, en sørgmunter digtroman om en mand, der har mistet sin hustru. Midt i sorgen flytter en krage pludselig ind til manden og hans to små sønner.
  • Lone Hørslevs novellesamling En ordentlig mundfuld om overgangsfaser og livskriser.
  • Kissing the Witch, en novellesamling af Emma Donoghue (forfatteren bag romanen Room, som jeg elsker). Her har Donoghue gendigtet kendte eventyr i et feministisk queer-perspektik, så den er jeg meget spændt på.
  • Alan Moores episke graphic novel-klassiker Watchmen. Jeg har læst flere bøger af Moore, så jeg har kæmpehøje forventninger.
  • Emily Berrys digtsamling Dear Boy. Jeg har set den anbefalet på YouTube engang, ellers ved jeg intet om den.
  • Miss Island af Auður Ava Ólafsdóttir om en ung kvinde i 1960’erne, der gerne vil være forfatter, men i stedet bliver opfordret til at stille op til Miss Island.

Kl. 13.55: Snackene er klar og min første bog bliver Gåsehud-bogen Varulven fra Febersumpen af R. L. Stine. Så hyggeligt at starte oktober-readathonet med lidt nostalgisk gys. Jeg føler mig allerede som en 12-årig igen.

Kl. 14.56: Første bog læst. Jeg havde en fest med Gåsehud-bogen Varulven fra Febersumpen om Grady, der flytter med sin familie til Floridas sumpe og begynder at høre mærkelige hyl om natten. Den var helt klassisk gåsehudsagtig, med halvdumme cliffhangerafslutninger i hvert kapitel, men den var faktisk også ret mørk, og jeg havde engang regnet plottet ud. Nu vil jeg kigge lidt rundt hos jer andre, før jeg kaster mig over min næste bog. Jeg håber, I nyder læsningen derude. Bøger færdiglæst: 1. Sider læst: 141

Kl. 16.36: Jeg er blevet færdig med min anden bog, Grief Is The Thing With Feathers af Max Porter. En smuk vild lyrisk roman om en far og hans to sønner, der har mistet deres mor. Sorgen flytter ind som en stor sort krage, og bogen er fortalt skiftevis gennem faren, drengene og fuglen. Den er ret kompliceret sprogligt og med en masse litterære referencer, så ikke ligefrem nem læsning, men meget unik og sådan en, man kan genlæse og aldrig helt blive færdig med, tror jeg. Nu føler jeg for at læse noget dansk, så jeg tror, jeg kaster mig over enten En ordentlig mundfuld eller Miss Island som det næste. Bøger færdiglæst: 2. Sider læst 255.

Kl. 19.00: Jeg er nået halvvejs ind i novellesamlingen En ordentlig mundfuld af Lone Hørslev, og den er barsk og grum og vildt skarp. Virkelig god readathon-læsning! Nu vil jeg holde lidt spisepause, inden jeg læser videre. Bøger færdiglæst: 2. Sider læst: 355

Kl. 23.27: Jeg har haft en dejlig aften med Lone Hørslevs novellesamling En ordentlig mundfuld, den har jeg virkelig nydt. Det var nogle kraftfulde og originale fortællinger. Nogle gange kan jeg savne mere i noveller, fordi de ofte slutter åbent og lidt letkøbt, lige der hvor det for alvor bliver dramatisk - men de her syntes jeg var godt forløst - om end flere af dem var næsten ubærligt barske. Dem vil jeg huske! Nu vil jeg snart sove, men måske forinden læse lidt i Miss Island eller Watchmen. Bøger færdiglæst: 3. Sider læst: 462.

Kl. 10.54: Jeg har fået en dejlig nats søvn og er nået halvvejs ind i Miss Island. Den er virkelig god! Om den unge kvinde, Hekla, der er i 1960'ernes Island drømmer om at blive forfatter, men i stedet opfordres til at stille op til Miss Island-konkurrencen. Sjov og stærk og poetisk. Jeg glæder mig helt vildt til at læse videre. Jeg har bestemt mig til at tage et hold i Fitness World her kl. 11.45 (mens det endnu er muligt med de nye restriktioner). På vej derhen vil jeg lytte til lydbogen Sadie af Courtney Summers. Bøger færdiglæst: 3. Bøger påbegyndt: 2. Sider læst: 562.

Kl. 14.00: Tak for et forrygende læsedøgn! Jeg blev næsten færdig med Miss Island, og den er fantastisk. Meget atmosfærisk om forholdene i 60'ernes Island. Enkelt skrevet i små kapitler, så den er rar at læse, og jeg glæder mig til at se, hvad den ender med. Jeg nåede også et hold i Fitness World, og på vej derhen lyttede jeg til den fine lydbog Sadie af Courtney Summers om en forsvunden pige. Det er en roman fortalt som true crime-podcast af et hav af skuespillerstemmer, virkelig flot produktion! Jeg fik læst næsten fire bøger og lyttet til en lydbog. Sider læst: 636 (og en del lydbogsminutter). Jeg kom til Floridas febersumpe med R. L. Stine, dybt ind i sorgens rede i Grief Is The Thing With Feathers, rundt i danske livsomvæltninger med Lone Hørslev, til 60'ernes Reykjavik med den vulkanopkaldte forfatterinde Hekla og til et uhyggeligt small town Colorado med pigen Sadie. Vi læses ved til april!

Synes godt om

Kommentarer