READATHON OKTOBER 2019 - EN LØBENDE OPDATERING

Kl. 12.00: Så er der to timer, til efterårets 24-timers readathon begynder. Læsestakken er klar, og jeg glæder mig. Jeg sov alt for længe i dag, så jeg har kun lige spist morgenmad, men nu går turen ud for at købe ind til det næste døgns læsning. Det bliver godt med lidt skridt i benene og vind i kinderne, før jeg kryber ned i lænestolen og begynder at læse.

Kl. 13.43: Uh, nu går det snart løs. Snackene er i hus og tevandet koger. Det er mit sjette readathon denne gang, og jeg glæder mig helt vildt. Jeg har fået kigget lidt rundt hos jer andre, der deltager, og glæder mig til at følge jeres læsning! Min første bog bliver traditionen tro en Gåsehud-bog, nemlig Fugleskræmslernes nat af R. L. Stine. Jeg er så klar på gysernostalgi og oktoberstemning :)

Kl. 14.55: Første bog var hurtigt læst, jeg havde en fest med Gåsehud-bogen Fugleskræmslernes nat. Nostalgisk og hyggelig - og et par enkelte steder var den faktisk ægte creepy :) Jeg tror, min næste bog bliver Astrid Lindgrens samling Suser min lind, synger min nattergal eller gyserklassikeren Rats. Bøger læst: 1. Sider læst: 136.

Kl. 16.06: Jeg har fået læst min anden bog og åh, hvor bliver den svær at toppe. Jeg var slet ikke forberedt på sådan en stærk samling historie, som jeg fik i Astrid Lindgrens Suser min lind, synger min nattergal. Et fattigt søskendepar finder foråret bag bjerget i Søndeneng, Malin fra fattiggården inspireres af et digt og sætter sig for at plante et lindetræ, så lindens susen vil få de fattige til at glemme deres bekymringer, hos Stina Marias familie tager ulven alle deres får, så hun tager til det underjordiske for at hente dem tilbage og i den sidste historie forvandler fortællingen om en syg dreng sig til et vaskeægte kongedrama. Fine, stærke og sørgmodige fortællinger, lidt som H. C. Andersens Den lille pige med svovlstikkerne. Åh, mit hjerte. Astrid Lindgrens ord og Ilon Wiklands tegninger, så bliver det ikke meget større. Nu vil jeg holde en lille pause, før jeg læser videre. Bøger læst: 2. Sider læst 247.

19.35: Jeg er godt i gang med min tredje bog, og den er fantastisk. Ghost Wall af Sarah Moss handler om teenagepigen Silvie, som sammen med sin familie deltager i et forskningsprojekt, hvor de skal leve, som man gjorde i Jernalderen. Hendes far er besat af den historiske periode og for Silvie begynder hendes tanker at kredse om det moselig hendes far engang viste hende på et museum, liget af en ung pige, som var blevet ofret af sine nærmeste. Snart begynder fortid og nutid at smelte sammen. Historien er stærk, smuk, vild, foruroligende og spændende og ufatteligt velskrevet. Jeg glæder mig helt vildt til at se, hvordan den ender. Nu vil jeg dog holde pause og lave mad til lydbogen Opklaret - Drabschefens erindringer af tidligere drabschef Jens Møller Jensen. Efter det kunne jeg forestille mig at blive fanget ind af Bagedysten på DR, før jeg læser videre :) Sider læst: 360

Kl. 22.02: Jeg er blevet færdig med min tredje bog, Ghost Wall af Sarah Moss, og den sluttede ligeså stærkt som jeg havde håbet, wow en god bog. Muligvis den bedste bog jeg har læst i år, i hvert fald højt oppe på listen. Jeg har også holdt pause med Den store bagedyst og madlavning, hvor jeg fik lyttet til knap en time af Opklaret - Drabschefens erindringer af Jens Møller Jensen. Det kapitel jeg lyttede til handlede om efterforskningen af attentaterne ved Krudttønden og Synagogen i Krystalgade. Det var spændende og stærkt at lytte til og jeg lærte meget, jeg ikke vidste i forvejen om sagen. Jeg tror, min sidste bog i år bliver en graphic novel, jeg prøver Cassandra Darke af Posy Simmonds, den skulle være en genfortælling af Dickens' klassiker Et Juleeventyr. Det bliver spændende. Bøger læst: 3. Sider læst: 399. Minutter lyttet: 53

Kl. 00.13: Jeg er blevet færdig med min fjerde bog, den fine graphic novel Cassandra Darke af Posy Simmonds, og jeg kunne virkelig godt lide den. Den bitre galleriejer Cassandra Darke (stærkt inspireret af Charles Dickens' Ebenezer Scrooge fra Et Juleeventyr) får en umage partner i den unge kvinde Nicky og sammen bliver de indblandet i et krimiplot. Jeg elsker, elsker, elsker tegnestilen, og så foregår historien i London, som er en af mine yndlingsbyer i verden, så jeg forsvandt helt væk i universet. Nu vil jeg se dyner og måske læse lidt, inden jeg falder i søvn. Bøger læst: 4. Sider læst: 495. Minutter lyttet til lydbog: 56.

Kl. 08.43: Jeg har fået en god nats søvn og har fået læst min femte bog, Rejsen til vildmarken af Mary Jane Auch. En bog jeg lånte med hjem fra skolebiblioteket i folkeskolen og ikke har læst siden, så det var fint og nostalgisk med en genlæsning. Decideret velskrevet vil jeg ikke kalde den, men den er velresearchet og det var hyggeligt at genbesøge vildmarken og nybyggerne i selskab med den oprørske pige Mem, som ikke finder sig i bare at lave kvindearbejde. Jeg har også fået lyttet mere til lydbogen Opklaret - Drabschefens erindringer af Jens Møller Jensen og Stine Bolther. Nu vil jeg lave lidt morgenmad, før jeg går i gang med min sjette bog, jeg tror, det bliver The Wonderful Wizard of Oz af L. Frank Baum, hvor jeg mangler ca. 60 sider. Bøger læst: 5. Sider læst: 585. Minutter lyttet til lydbog: 79.

Kl. 10.45: Jeg er blevet færdig med min sjette bog, The Wonderful Wizard of Oz. Jeg påbegyndte den til et tidligere readathon og har aldrig fået den læst færdig, så det var skønt at være tilbage i The Emerald City med Dorothy, fugleskræmslet, tinmanden og løven. Ufatteligt at jeg ikke har fået den læst før. Den har så mange sjove, fine og eftertænksomme elementer. Jeg har en samling med de fem første romaner i serien, og jeg glæder mig allerede til de næste. En anden bog jeg mangler at læse færdig er Parfumen af Patrick Süskind, så jeg tror den bliver min sidste bog dette readathon - måske med et par afbræk med nogle af Ray Bradburys gyserhistorier eller fortællinger fra den vildt gode graphic novel Through the Woods, som jeg har læst før. Jeg håber I nyder de sidste læsetimer derude :) Bøger læst: 6. Sider læst 647. Minutter lyttet til lydbog: 110.

Kl. 13.00: Wow, et fantastisk readathon. Det har været mit sjette og bedste readathon hidtil. Jeg havde en dejlig blanding af bøger, som jeg allesammen havde virkelig optur over at give mig i kast med. De sidste timer fik jeg færdiggjort Parfumen af Patrick Süskind, en sælsom, sanselig historie om et duftgeni, der vil skabe en parfume af døde kvinder. Den er imponerende, eminent velskrevet og egentlig meget letlæst, men det var også hårdt at være i selskab med karakterenes syn på andre mennesker og særligt kvinder. Det er lidt ubehageligt at læse noget så smukt om noget så grufuldt. Hvilket bogen også selv kommenterer på. Men nogle ting var lidt banale - fx at de mest velduftende kvinder også er de smukkeste - er det ikke lidt banalt at det visuelle og duftens verden bare skulle stemme overens? Det var en god, men også mystificerende oplevelse, for jeg havde lidt svært ved egentlig at afkode bogens udsagn. Jeg forestiller mig, at det er lidt som en mild udgave af at læse American Psycho - et imponerende velskrevet værk, som også er hårdt at komme igennem. Min ottende bog blev en genlæsning af Through the Woods, en graphic novel bestående af små skrækhistorier. Det var fantastisk at være tilbage i de dybe, uhyggelige skove. Jeg fik også lyttet til mere af Opklaret - Drabschefens erindringer af Jens Møller Jensen og Stine Bolther. I løbet af dette readathon har jeg flygtet fra fugleskræmsler gennem majsmarker, fundet foråret i Søndeneng, været på fattiggården og hørt linden suse, været i underverdenen med Astrid Lindgren, været i Jernalderens moser og skove med pigen Silvie, været i Londons kunstgallerier med Cassandra Darke, rejst til vildmarken i 1800-tallets nybygger-USA, været med en drabsefterforsker på arbejde i København, fulgt Dorothy og hunden Toto til smaragdbyen og tilbage til Kansas, været i 1700-tallets Frankrig med en duftgenial morder og udforsket hvad der gemmer sig, når man går gennem dybe skove. Jeg glæder mig til næste readathon i april!  Bøger færdiggjort: 8. Sider læst 927: Timer lyttet til lydbog: 2.

Synes godt om

Kommentarer

Sidsel,
Hvor hyggeligt med en Gåsehuds-bog, total flashback til barndommen. Jeg glæder mig til at følge med!
buchsbooks.blogspot.com/
Skriverliv
Skriverliv,
Ja, så hyggelig og nostalgisk læsning 😊 Glæder mig til at følge med hos dig!
nouw.com/skriverliv
Sidsel,
Jeg kender slet i 'Cassandra Darke', men den lyder virkelig fin!
buchsbooks.blogspot.com/
Skriverliv
Skriverliv,
Den kan anbefales! Og også Posy Simmonds andre værker, fx Gemma Bovary som er en gendigtning af Madame Bovary 😊
nouw.com/skriverliv