Forberedelser til Readathon April 2020

Endnu en gang er det tid til Dewey’s 24 Hour Readathon. Yes, hvor jeg glæder mig. Et helt døgn hvor folk læser sammen over hele verden. Jeg har været med siden april 2017, så det er altså mit syvende readathon. I år falder eventet kort inden en stor deadline, jeg har på et 1. draft på et manuskript, men jeg har timet det, så jeg kan holde en tiltrængt pause og forhåbentlig holde skrivefri i de næste 24 timer.

Til gengæld har jeg forsøgt at samle nogle bøger som måske på forskellige måder kan inspirere til manuskriptet. Min historie foregår i 1800-tallet, så jeg har bl.a. en del bøger som enten er skrevet eller foregår i 1800-tallet eller har andre historiske elementer. Og så også et par stykker, der bare er ren hyggelæsning.

Min læsestak består af:

  • Klassikeren Little Women fra 1868 af Louisa May Alcott om fire søstre der vokser op i New England under borgerkrig. Jeg har læst første del, men aldrig nået til anden del Good Wives, så det bliver måske i aften.
  • Kitte Kry - og andre fortællinger af Astrid Lindgren med tegninger af Ingrid Vang Nyman og Ilon Wiklan. Den indeholder historier om bl.a. Bulderby, Kitte Kry og Krageøen.
  • Bodies of Light af Sarah Moss om to søstre, der vokser op i 1800-tallet og vist også om malerkunst, moderskab, dysfunktionelle familier, tvangstanker og en spirende kvindebevægelse. Jeg havde en helt fantastisk læseoplevelse med Sarah Moss’ Ghost Wall til sidste readathon og håber også at denne kan slå benene væk under mig.
  • Big Magic af Elizabeth Gilbert en meget letlæst bog om kreativitet og særligt om hvordan man holder frygten væk, når man prøver at skabe noget. Måske den kan inspirere, og så er det altid rart at have noget på dansk til de sene timer
  • En nostalgisk Gåsehudsbog nemlig Rædselstårnet af R. L. Stine om søskendeparret Sue og Eddie, der farer vild i rædselstårnet på et historisk fængselsmuseum i London.
  • Tamara Drewe, en graphic novel af Posy Simmonds. Den skulle være inspireret af Far from the Madding Crowd af Thomas Hardy (fra 1874). Jeg havde en fest med Posy Simmonds Cassandra Darke til sidste readathon i oktober, så jeg har høje forventninger til denne. Og altid rart med noget visuelt, når øjnene begynder at være trætte af bogstaver.
  • De lyse dage af franske Philippe Delerm om en gruppe kunstnere i 1880’erne. Alt jeg før har læst af Delerm har været meget smukt og sanseligt skrevet.
  • Skuespillet Wit af Margaret Edson, som jeg næsten intet ved om, pånær at det har vundet Pulitzerprisen og at det skulle følge en terminalt syg engelsklektors sidste timer.
  • I hyggeafdelingen har jeg også krimien With Malice af Eileen Cook om en teenager, der vågner op på et hospital. Hvert kapitel følger skiftevis Jills oplevelser med at genvinde sin hukommelse og dels uddrag fra politirapporter, artikler og opslag om hendes mystiske sag. Jeg mangler kun 100 sider, så det kunne da være sjovt at få plottet opklaret.

Synes godt om

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229